Projekt Flydeo zvítězil v soutěži Vodafone Nápad roku 2015, jejímž partnerem je společnost Profinit

Již po několik let soutěží nejlepší podnikatelské záměry v soutěži Vodafone Nápad roku.  A stejně tak jako každý rok, i letos musela odborná porota vybrat celkového vítěze celé soutěže. Stalo se tak 10. června a porota zvolila v pořadí osmým vítězem Jana Sejkoru.

Ten se svou společností Flydeo vyvíjí pokročilé technologie pro bezpilotní letouny (tzv. drony). Druhý se umístil Lukáš Brus s novým typem projektoru pro video-mapping Lumitrix , který nyní dobývá rozvíjející se trhy v Evropě a Jižní Americe. A třetí skončili Petr Procházka a Michaela Matějková, tvůrci kompaktních bot Skinners. Startupem roku se stala Včelka.cz od Michala Zwingera, která dětem pomáhá se čtením, nejlepším studentským projektem odborná porota jmenovala deskovou hru ChemPlay z dílny Adriána Hegedüše a Ivany Kravárové.

Celkově se do letošního ročníku soutěže zapojilo 152 projektů a podařilo se pokořit i několik historických milníků celé soutěže. Do soutěže se od dob jejího vzniku přihlásilo již přes 1 000 projektů (přesně 1 070). Vítězové jednotlivých ročníků získali investice v celkové výši 53 milionů korun a dalších 8,5 milionu si rozdělili v dalších finančních a věcných cenách.

A to bylo možné také díky společnosti Profinit. která tuto soutěž podporuje. Tímto krokem chceme za Profinit vyjádřit podporu nadějným projektům a pomoci rozvíjet potenciál výjimečných mladých lidí, kteří budují firmy s realistickou vizí a mezinárodním přesahem. Věříme totiž, že právě Česká republika má dostatek podnikatelských mozků, které dokáží vybudovat projekty se světovými ambicemi.

Titulárním partnerem letošního ročníku soutěže se stala společnost Vodafone. Dalšími partnery pak jsou J&T Banka, společnosti MSD, Coolpad, Microsoft, H1.cz, KF Legal, Node5, Jihomoravské inovační centrum (JIC), Impact HUB a Czech ICT Alliance.30