Nejlepší Data Science kurzy online

Chcete zlepšit své znalostí v jedné z nejžádanějších dovedností 21. století – v Data Science? A třeba rovnou o celou úroveň anebo naopak začít úplně nanovo? Internet se všemožnými příručkami a návody jenom hemží, proto jsme rozhodli připravit seznam za nás nejvhodnějších online kurzů, které vám s výukou pomohou.

Coursera – Machine Learning with Andrew Ng

Kurz strojového učení, který absolvovalo přes 2 miliony lidí a stal se rychle mantrou mezi nadšenci do Machine Learningu. Kurz je pořádaný Stanfordskou univerzitou a vyučuje ho sám Andrew Ng (zakladatel projektu Google Brain).

Udemy – The Data Science Course 2019

Tento kurz je dobrým začátkem pro nováčkovské zorientování se v Data Science. Zabývá se zeširoka vším, co je spojeno s Data Science, ale zároveň se nevyhýbá ani matematickým základům diskutovaných konceptů. V daném oboru to nebývá u začátečnických kurzů pravidlem, jelikož se většina kurzů pro neodrazení nováčků a snadné zpeněžení technickým aspektům spíše vyhýbá.

Khan Academy

Akademie poskytuje kvalitní vzdělávací videa volně dostupná na Youtube, která se zabývají vším potřebným, včetně komplexního statistického porozumění.

Další inspirativní zdroje:

https://betterexplained.com/articles/understanding-bayes-theorem-with-ratios/ Bayesův teorém vysvětlený skrze statistiku jeskynního člověka.

https://www.dataquest.io/ Nabízí již úzce zaměřené kurzy. Je možná začít účtem zdarma, ale za pokročilé materiály je nutné si připlatit.

https://www.linkedin.com/pulse/advice-new-data-scientists-jt-kostman-phd/ Rady JT Kostmana pro nové datové analytiky.

https://www.quora.com/What-are-the-most-common-mistakes-made-by-aspiring-data-scientists Diskuzní vlákno na Quora.

https://jakevdp.github.io/PythonDataScienceHandbook/ Příručka Python Data Science od Jake VanderPlas zdarma online.