Psát bakalářku nebo diplomku v Profinitu? Jde to!

Pozor, pozor, termíny na zápis závěrečných prací se blíží mílovými kroky! Co takhle ji psát u nás v Profinitu? Oblasti, ve kterých práce vypisujeme, jsou opendata, machine learning, big data processing a streaming, data science i softwarové inženýrství.

Po otevření Opendatalabu na ČVUT FIT se navíc počet námi vypsaných prací zvýšil a tematické portfolio se rozšířilo. Brzy tak odstartuje diplomová práce na téma tvorby neuronové sítě, která pomůže rozšířit dataset na trénování modelů speech2text v češtině, nebo programu, který bude schopen detekovat nejen pojmenované entity v textu, ale i sémantickou vazbu mezi nimi, nebo třeba mapový portál zobrazující polohy MHD.

Z minulých závěrečných prací stojí za zmínku například mapové rozšíření vizualizačního nástroje ClueMaker, detekční mechanismus odhalující podezřelé akce v internetovém bankovnictví, průzkum grafových databází, nástroje pro realtime zpracování dat, nebo třeba metodika, jak poznat potenciálně podezřelé veřejné zakázky. Diplomovou prací na podobné téma se nedávno zabýval i náš kolega Jan Staněk a celý text si můžete přečíst pod následujícím odkazem.

U prací zpravidla nekončíme pouze u teorie. Výtvor nejen že někdo spustí, ale očekává se, že bude výsledek opravdu fungovat. Když se pak sám autor po letech podívá, co tehdy vytvořil, mnohdy se nestačí divit. Já si tím prošel letos.

Autor: Marek Sušický