AI HotSpot: Innovate, Implement, Inspire

Připojte se k nám na celodenní akci AI HotSpot: Innovate, Implement, Inspire, která se stane středobodem inovací a nejnovějších technologií v oblasti umělé inteligence!

Tento jedinečný event přinese inspirativní přednášky, ukázky pokročilých AI projektů, panelové diskuze s top manažery o připravenosti na AI a soutěž akademických talentů. Zažijete praktické workshopyreálné příklady využití AI v businessu.

Setkejte se s odborníky, inovátory a akademiky z univerzit a nenechte si ujít šanci vidět na vlastní oči, jak AI mění byznys.

Přijďte a buďte součástí budoucnosti, která se tvoří právě teď!

Program

Hlavní přednáška: Jak uspět s AI (EN)
Petr Václav | RGA

Budoucnost AI: Proč jsou data důležitější než kdy dříve (EN)
Tomáš Krátký
(Generativní) AI způsobuje ve firmách velký rozruch. Navzdory veškerému nadšení a investicím do umělé inteligence však není její zavádění takové, jaké bychom očekávali. Ve své přednášce se Tomáš Krátký zaměří na současný stav AI aplikací, klíčovou roli dat v kontextu AI, hlavní výzvy, kterým firmy čelí, a také osvědčené postupy, které by měla každá společnost zvážit.

Budoucnost hotelnictví: Umělá inteligence v lidské podobě (EN)
Filip Linek | FLAE Robotics, Petr Paščenko | Profinit
Dokonalý personál pro hotely existuje. Přijďte se podívat, jaká je budoucnost hospitality a jestli mohou být Češi hybatelem světové revoluce.

AI Readiness aneb Jak budovat základy pro transformaci vašeho byznysu (EN)
Petr Václav | RGA, Tomáš Krátký, Tereza Ondroušková | Raiffeisenbank
Ponořte se do klíčových strategií pro úspěšné zavádění AI! V panelové diskusi vystoupí lídři v oblasti digitální transformace, kteří vám prozradí, jak vytvářet AI-friendly prostředí, přetvářet procesy a připravovat týmy na budoucnost řízenou umělou inteligencí. Podělí se s vámi o své zkušenosti z reálných byznysových příběhů a vy získáte cenné postřehy, jak směřovat váš byznys do éry AI.

Talenty & AI: Propojení akademické sféry a byznysu (EN)
Pavel Kordík, Bohumír Zoubek | Profinit
Jak správně pečovat o mladé talenty a urychlit tak AI inovace ve vaší firmě? Panelisté budou diskutovat o propojení akademické sféry a podnikání, o zakládání AI laboratoří a také o inkubaci nápadů v korporátním prostředí. Dozvíte se, jak podporovat růst talentů z řad studentů, výzkumníků i začínajících profesionálů, akcelerovat AI roadmapy či řídit spolupráci mezi korporacemi, univerzitami a externími odborníky. Diskuse vám nabídne různé perspektivy, jak efektivně využít talent pro rozvoj vašich AI kompetencí.

AI Talents soutěž

AI transformace: Spojení IT a byznysu pro dosažení úspěchu organizace
Tereza Ondroušová | Raiffeisenbank
Tereza se zaměří na klíčové prvky vedení AI transformace, především na to, jak překlenout propast mezi IT a byznysem, identifikovat hodnotné případy využití AI a zpřístupnit AI všem zaměstnancům. Také se bude věnovat strategiím pro řízení organizačních změn a podporu digitálního myšlení napříč celou společností.

Workshopy

Evaluace AI řešení: Ověřte spolehlivost vašich modelů
Petr Paščenko | Profinit
Nasazení AI modelů do praxe často naráží na otázku spolehlivosti a garance kvality výstupů. Na tomto workshopu se dozvíte, jak testovat a validovat AI modely, abyste minimalizovali riziko chyb a zajistili požadovanou kvalitu. Ukážeme Vám, jak s pomocí nástroje evalmy.ai aplikovat metodiky testování AI na konkrétních praktických příkladech, abyste mohli vytvářet spolehlivá a funkční AI řešení.

CoPilot v SW vývoji
Michal Paulíček | Profinit
Na tomto workshopu vám ukážeme různé scénáře, kde GitHub Copilot usnadňuje práci SW inženýrům. Představíme praktické příklady, jak lze Copilota využít v reálných projektech a jak může urychlit řešení každodenních vývojářských úloh. Uvidíte, jak zkušený SW vývojář dokáže efektivně spolupracovat s tímto virtuálním kolegou a jakým způsobem Copilot přispívá k produktivitě a inovaci ve vývoji softwaru.

Celá konference bude probíhat v anglickém jazyce.
Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vaši účast!

Registrační formulář

Events CZ registrace

Poskytnuté informace budou použity pouze k tomu, abychom Vás mohli kontaktovat.
Ochrana osobních údajů

S jakými odborníky se setkáte

Petr Václav

Vice President, Head of Data, Analytics & AI – EMEA

Petr zastává pozici viceprezidenta a Head of Data, Analytics & AI ve firmě RGA, kde dohlíží na daty řízené iniciativy v regionu EMEA, s orientací na risk scoring, digital underwriting a strategii v oblasti AI. Dále působí v poradním výboru pro startup zaměřený na správu umělé inteligence a podílí se také na výzkumu v oblastech souvisejících s AI. Letos ho organizace DataIQ umístila do žebříčku 100 nejvlivnějších lidí v oblasti dat.

Tereza Ondroušková

AI Transformation Officer

Tereza má více než 20 let zkušeností ve financích a hluboké znalosti datové analýzy a umělé inteligence. Jako AI Transformation Officer má na starosti budování týmu AI Centre of Excellence a dohled nad AI transformací organizace. V roce 2020 založila neziskovou organizaci NajdiEdu.cz, která pomáhá rodičům s výběrem škol.

Tomáš Krátký

Founder of Manta (acquired by IBM), Investor, Advisor

Tomáš je bývalý softwarový vývojář, který má s navrhováním a budováním komplexních podnikových systémů založených na datech a AI více než 20 let zkušeností. V roce 2015 založil společnost Manta, která se zabývá datovými toky, a z malého startupu z ní vybudoval lídra na trhu s přibližně 150 zákazníky, především společnostmi z žebříčku Fortune 500.

Filip Linek

Founder a CEO

Filip je majitelem hotelového komplexu PECR v Peci pod Sněžkou. Právě z jeho dlouholetých zkušeností a hluboké znalosti hotelového prostředí vznikl nápad na založení FLAE Robotics a vývoj humanoidního personálu pro obor hospitality. Mimo hoteliérství je také aktivním investorem v evropském realitním sektoru a má zkušenosti s řízením logistického areálu a sportovního klubu.

Pavel Kordík

Associate Professor and Cofounder of Recombee and Unico

Pavel působí na FIT ČVUT, kde se zaměřuje na spolupráci mezi akademickou sférou a průmyslem. Odborně se věnuje výzkumu metod strojového učení, s důrazem na doporučovací systémy. Aktivně se angažuje v budování startupů jako jsou firmy Recombee a Unico. Je aktivní v neziskových organizacích jako prg.ai a aidetem.cz.

Bohumír Zoubek

Chief Competency Officer

Bohumír působí v Profinitu déle než 20, během kterých prošel všemi klíčovými projektovými rolemi. Působil jako Head of SW Development a Director of Products and Services. Nyní jako Chief Competency Officer se věnuje strategickému rozvoji a zajištění klíčových kompetencí ve firmě.

Petr Paščenko

Head of Data Science

Petr je absolvent Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy a s umělou inteligencí má zkušenosti více než 15 let. V Profinitu vede 60členný tým Data Science, pravidelně přednáší na různých technologických konferencích a jeho přednášky bývají tradičně hodnoceny jako nejlepší.

Michal Paulíček

Software Development Competency Leader

Michal se v oblasti SW vývoje pohybuje téměř 20 let. V Profinitu se podílí na rozvoji SW kompetence, aplikování nejnovějších IT trendů nebo konzultacích v oblasti SW procesů či technologií. Do jeho zkušeností patří i zodpovědnost za řízení SW divize a rozsáhlých IT projektů v mezinárodním prostředí.

Jak to na našich akcích vypadá

Fakta o PROFINITU

1998
Profinit vznikl v roce 1998.
Více než 650 zkušených vývojářů.
650+
949
mil.
V roce 2023 činil obrat firmy 949 milionů Kč.
Pracujeme pro významné klienty v Česku i západní Evropě.
Finance
& Telco