Profinit expanduje a založil novú pobočku na Slovensku

Do Profinitu nastúpil pred takmer 15 rokmi a začínal ako vývojár. Za pol druhej dekády si prešiel 5 rôznymi pozíciami a najnovšie pôsobí ako Head of Delivery Centre v novozaloženej bratislavskej pobočke. Ako vznikol nápad založiť pobočku na Slovensku, koľko ľudí v nej pracuje, aké má Profinit s pobočkou plány do budúcnosti a aké typy pozícií sa snaží v Bratislave obsadiť? Prečítajte si rozhovor s Tomášom Mojžíšom.

Ako vznikol nápad založiť pobočku na Slovensku?

Nápad na založenie pobočky na Slovensku nie je vôbec nový. V podstate ide o akýsi „návrat ku koreňom“, pretože na Slovensku Profinit výrazne pôsobil už v minulosti. Vtedy išlo prevažne o projekty pre slovenských zákazníkov. V súčasnej dobe však smerujeme pobočku primárne ako vývojové centrum na dodávky našich služieb v strednej a západnej Európe.

Koľko ľudí v Bratislave pracuje? A čo máš na starosti ty?

Teraz máme na Slovensku 11 ľudí, z toho 10 konzultantov. Aktuálne všetci pracujú na projektoch pre slovenských i zahraničných zákazníkov. Aktívne tu samozrejme pôsobia aj kolegovia z náboru. Ja sa aktuálne primárne venujem práve tomu náboru a stretávam sa s kandidátmi, bavíme sa o možnostiach a podmienkach spolupráce. Okrem toho mám na starosti personálnu starostlivosť o všetkých konzultantov, plánovanie ich alokácie a v blízkej budúcnosti to bude aj pomoc s rozjazdom nových projektov.

Je to veľmi zaujímavá a pestrá práca, v mnohých ohľadoch sa niekedy cítim ako v startupe. Samozrejme, tu sa chcem veľmi poďakovať všetkým skvelým kolegyniam a kolegom, ktorí s rozjazdom pomáhajú. Týka sa to zaistenia priestorov a vybavenia, IT techniky, finančného riadenia, pomoci s náborom a personálnou starostlivosťou a ďalších nevyhnutných vecí.

Má Profinit ďalšie plány, čo sa týka expanzie do zahraničia?

Áno, samozrejme, rozšírenie smerom na Slovensko je pre nás iba prvým krokom. Ešte než sa dostanem k zahraničným plánom, tak musím povedať, že rozšírenie Profinitu prebieha aj v rámci samotnej Českej republiky. Už sa rozbehla pobočka v Liberci a v pláne sú aj ďalšie české mestá.

V zahraničí sme tiež aktívni, čo sa týka otvárania pobočiek, tak vo veľmi skorom čase oznámime viac.

Aké sú v Bratislave plány na nadchádzajúce roky?

Keďže naša pobočka v Bratislave je vývojovým centrom, hlavným plánom na budúci rok je nárast počtu vývojárov a konzultantov minimálne na dvojnásobok, ideálne ešte väčší. A s tým samozrejme spojené rozbehnutie projektov, ktoré môžeme dodávať kompletne zo Slovenska. A keďže je naša spoločnosť známa svojou intenzívnou a úzkou spoluprácou s univerzitami, okrem projektov a náboru by sme podobnú spoluprácu radi nadviazali aj s univerzitami na Slovensku.

Ďalšie roky je dnes ťažké predvídať, ale každopádne je naším cieľom rásť a mať možnosť zo Slovenska dodávať viac a viac projektov, ktoré sú zaujímavé pre našich konzultantov a zároveň uspokoja dopyt našich klientov.

Aké pozície v Bratislave Profinit hľadá?

Aktuálne hľadáme vývojárske pozície, menovite sú to samozrejme Java a .NET vývojári, špecialisti na frontendové technológie a taktiež dátovo orientovaní profesionáli. Do zaujímavého projektu dokážeme zapojiť každého vývojára. Kto neverí, nech sa presvedčí na našom kariérnom webe jsmeprofinit.eu 🙂 Keď Profinit na Slovensku porastie a začne dodávať projekty ako celky, bude dostatok práce aj pre ďalších špecialistov, DevOps inžinierov, analytikov, testerov. Práce je veľa, je pestrá a zaujímavá.

Na akých projektoch budú môcť vývojári v Bratislave pracovať?

Na Slovensku nemáme obchodné zastúpenie ani zákazníkov priamo zo Slovenska. Naši konzultanti sú dnes súčasťou projektov riadených z Českej republiky. Časť tímu je v Prahe a časť na Slovensku. Akonáhle však veľkosť vývojového centra prekročí „kritickú hranicu“, na Slovensko sa postupne presunú celé projekty vrátane ich riadenia. Bude sa jednať o projekty nielen pre zákazníkov v Českej republike, ale aj pre zákazníkov zo západnej Európy, kde sa nám darí nadväzovať obchodné vzťahy. Naším cieľom je mať na Slovensku niekoľko projektov – čím viac, tým lepšie 🙂

Ako to v nových priestoroch vyzerá, na čo sa môžu noví zamestnanci tešiť?

Naše nové priestory sú veľmi príjemné, naše kancelárie sú klimatizované a vybavené všetkým potrebným na príjemnú tímovú prácu. Samozrejmosťou je kvalitná káva a čaj, chladnička plná nápojov, kvalitné IT vybavenie. Kancelárie sú priestranné, navyše ich rozloženie a názvy reflektujú slovenskú geografiu (každá kancelária dostala meno po slovenskom krajskom meste). Vzhľadom na to, že v Profinite je veľké množstvo športovcov a cyklistov, v odpočinkovej zóne môžu konzultanti využiť okrem závesného kresla aj špeciálny rotopéd, ktorý zároveň slúži ako pracovný stôl.

Ďakujeme za rozhovor!