Vítězem technologické ceny Profinitu je Byzance

Tento týden vyvrcholil 10. ročník startupové soutěže Nápad roku. Profinit, jako Partner soutěže, vyhlásil ve středu 7. června vítězem kategorie Technologický startup roku společnost Byzance. Ocenili jsme zejména to, jak platforma Byzance zrychluje vývoj a zjednodušuje správu IoT aplikací.

Byzance je mladá firma, složená převážně z absolventů ČVUT, která vyvíjí a dodává hardwarové i softwarové nástroje pro vývoj a provozování služeb pro „internet věcí“. Jako vítěz naší soutěžní kategorie, která si dala za cíl ocenit nejlepší technické řešení mezi přihlášenými, získává cestu na největší technologickou konferenci Web Summit, která se bude konat v listopadu v Lisabonu. Podpoříme tím také snahu Byzance prosadit své řešení na globálním trhu.

 

„Jsem rádi, že si nás Profinit ve velké konkurenci všiml. Počítáme s tím, že na Web Summitu získáme spoustu inspirace k tomu, jak prosazovat naše IoT nástroje v celosvětovém měřítku,“ řekl v reakci na ocenění Tomáš Záruba, zakladatel a šéf Byzance.

„Z desítek zajímavých projektů jsme vybrali Byzance, protože se rozhodli vybudovat spolehlivou a bezpečnou platformu pro poskytování IoT služeb. Umožní širší skupině inovativních firem vyvíjet služby v této perspektivní oblasti, “ konstatoval Tomáš Pavlík, CEO společnosti Profinit, který pracoval v porotě Nápadu roku. Jako mentor v rámci soutěže působil také náš obchodní ředitel Pavel Jíhlavec.

Naše podpora nepatřila jen vítězům soutěže, ale všem účastníkům. Pro soutěžící jsme ve středu 31. května uspořádali workshop o tom, jak k vývoji software ve startupovém prostředí správně přistupovat. Na základě našich zkušeností s vývojem systému pro bitcoinovou burzu Coinmate.io jsme ukazovali, jak je důležité při vývoji dodržovat správný proces vývoje software i ve startupovém prostředí. Soustředili jsme se na to, jak zadávat vývojářům správně práci a jak je důležitá otevřená komunikace mezi vývojáři a zadavatelem. Proč je důležité dělat analýzu a design, revize kódu, automatické testy, a jak je nebezpečné zapomínat na dokumentaci.

Celkovým vítězem soutěže Nápad roku se stal slovenský projekt Drone n Base. Jedná se o indoor hru, která proměňuje létání s drony v napínavé letecké závody, souboje nebo tréninky. Využívá speciálně vyvinuté drony, vlastní mobilní aplikace a technologii rozšířené reality (AR).

Na stránkách soutěže Nápad roku jsou k dispozici kompletní výsledky, profily všech finalistů a další zajímavé informace.