V listopadu pořádá Profinit odborný workshop Big Data and Analytics

V návaznosti na naši červnovou konferenci na téma Big Dat se tentokrát v první části workshopu detailněji podíváme na zkušenosti s platformou Hadoop a vývojem v enginu Spark.

V druhé části workshopu se pak budeme více věnovat oblasti modelování a příkladu konkrétních užití big data technologií. Na závěr připomeneme, proč nesmíme při řešení big dat zapomenout na data governance.

Program celé akce:

1. Hadoop – svatý grál, nebo noční můra?

Úspora nákladů, rychlejší zpracování, úžasná analytika. To vše skoro zadarmo. A co to realita? Jak to vypadá pod postelí, kam se většina lidí bojí podívat? Můžete s vašim novým Hadoopem porazit tradiční relační databáze? Funguje deklarovaná podpora SQL? Převážně vážně na toto téma popovídá Marek Sušický.

2. Apache Spark

Apache Spark, jako super rychlý generický engine pro cluster computing zažívá ze všech Hadoop komponent největší rozvoj a adopci. Matěj Holec se z praktického pohledu zaměří na to, jak pro Spark vyvíjet a jakým způsobem ho využívá.

3. Využití opensource R a komerční IBM SPSS pro Data Science

Prostředí a nástrojů pro pokročilou statistiku a datamining je nespočet. Podíváme se na dvě varianty – co znamená jít cestou open source R a jaké benefity přináší jeden z nejpokročilejších komerčních nástrojů IBM SPSS.

4. Online Fraud

Petr Paščenko představí zabezpečení online kanálů realizované v prostředí významné české banky. Cílem je odhalit podvodné jednání útočníka, který překoná standardní bezpečnostní opatření. Řešení využívá vytěžování obvyklých vzorců chování uživatelů služby, což spolu s požadavkem na real-time vyhodnocení přináší značné nároky na výkonovou optimalizaci.

5. (Big) Data Governance

Jak přemýšlet o Big Data iniciativách a nezapomenout na nezahodit léta těžce budované základy podnikové Data Governance? Zamyšlením nad pozicí EDW a nově budovanými analytickými Big Data prostředími zakončí workshop Petr Mikeška.

Celou pozvánku na tuto akci najdete také v tomto PDF souboru.

Rezervace prosím posílejte do 16. 11. 2015 na adresu: marketing@profinit.eu.