Nové cílení reklamy na základě emailu: Google Customer Match, seznamte se

V Google Adwords se brzy objeví nová možnost, která umožní cílit reklamu přes PPC na zákazníky z interní CRM databáze. Párování dat proběhne přes email, do AdWords půjde nahrávat vlastní seznamy emailů ve formátu csv. Inzerenti tak budou moci propojit data ze CRM se službou Adwords a cílit na své konkrétní vybrané zákazníky z nahraných seznamů.

Co přesně Google přináší nového?

  1. Cílení reklamy na vlastní seznamy na službách Googlu – Search, Gmail a YouTube. Interní CRM data půjdou nově využít zejména pro možnost cross-sellu a up-sellu produktů do stávající afinitní zákaznické báze. Google se touto novinkou dostane v možnosti cílení reklamy na úroveň Facebooku a Twitteru.
  2. Cílení na podobné profily (v originále „Similar Audiences“). Tato možnost již existuje pro nastavování retargetingových seznamů na základě cookies, nově bude existovat také pro nahrané seznamy emailů. Propojení přes email bude spolehlivější než cílení na základě cookies, ty může uživatel blokovat či mazat. Využití se nabízí pro akvizici nových zákazníků.

Inzerenti tak dostanou do ruky nové nástroje, které mohou využívat pro zlepšení stávajících online kampaní. Zajímavou možností jistě bude oslovování podobných zákazníků.

Pokud na vstupu Googlu dáte emaily svých afinitních zákazníků, tak Google na základě svých dat osloví s nabídkou podobné profily lidí a vybírat bude zejména z řad zákazníků konkurence.

Předpoklad je ten, že podobní lidé mají podobné potřeby a na marketingovou komunikaci budou reagovat pozitivně.

Co konkrétně o vás Google usuzuje si můžete ověřit zde. O novince si můžete více přečíst na oficiálním Google AdWords blogu.

Využití společně s Profinit Sales Booster

Nové možnosti, které Google bude během několika týdnů umožňovat, již nyní implementujeme do Sales Boosteru.

Sales Booster je řešení, které napojuje data z webové analytiky na konkrétní zákazníky z interního CRM tak, aby bylo možné provozovat chytré automatizované denní mikro kampaně. S novými možnosti Googlu půjde exekuovat tyto kampaně ještě účinněji.

Jak začít?

Kontaktujte nás a domluvte si nezávazný společný workshop. Výstupem workshopu je akční plán pilotního provozu kampaně, kterou jsme schopni spustit během jednoho měsíce.

 

David_zambersky

 

Martin Žamberský

Senior Advisor, Digital Marketing

martin.zambersky@profinit.eu

+420 777 612 996