Nábor jede i nadále na plné obrátky, pouze je 100% online

We are still hiring

V posledních týdnech se setkáváme se zvýšeným množstvím rozličných dotazů uchazečů o pracovní pozice v Profinitu. Ti, co již mají naplánovaný pohovor, se ptají, zda vše platí, a zda musí dorazit k nám do firmy. Noví potenciální uchazeči si zase nejsou jistí, zda stále hledáme nové kandidáty a jak takový pohovor bude vzhledem k aktuálním omezením vlastně probíhat.

Odpověď na tyto otázky je stále stejná: nábor stále běží, i nadále hledáme schopné kolegy a kolegyně, z kvality ani formy náborového procesu jsme nijak neustoupili a vše dohodnuté samozřejmě, jak je u Profinitu zvykem, platí. Pouze jsme celou náborovou agendu plně přesunuli do online světa.

U uchazečů o pohovor preferujeme použití platformy MS Teams (není potřeba žádný účet, lze se přihlásit i jako host), ale jsme samozřejmě schopni pracovat i s jinými nástroji typu Skype, Zoom, Google Hangouts apod. Jelikož jsme si vědomi známého pravidla „7 %-38 %-55%“ pro efektivní komunikaci, vyžadujeme formu videohovoru, která je z daných možností nejblíže osobnímu kontaktu (námi preferované nástroje navíc nabízejí i zajímavé funkce jako je rozmazání pozadí videa, čili není potřeba se bát „ne zcela optimálního“ prostředí pro použití kamery).

Jednou z hlavních součástí našich pohovorů jsou samozřejmě praktické úlohy. Pro tuto část primárně využíváme otevřený editor VS Code s jazykovými rozšířeními odpovídajícími zaměření pohovoru (Java, .Net, .Net Core, JS/TypeScript, Python, SQL aj.) a funkcí Live Share, která umožňuje spolupráci v reálném čase a také okamžitou validaci naprogramovaných výstupů.

Online pohovory samozřejmě nikdy stoprocentně nenahradí možnosti, které známe z pohovorů osobních. Nicméně použitím správných nástrojů je možné se k ideálnímu stavu velmi slušně přiblížit a držet tak nastavený standard pohovorů, který aplikujeme již přes 20 let.

 

Autor: Mirek Zoubek 

Services & Products Director