Marek Sušický na konferenci IS2 radil, jak na vizualizaci

Ve dnech 27. – 28. května 2015 proběhla v Autoklubu České republiky v Praze konference IS2 (Information Security Summit) zaměřená na informační technologie a řízení rizik informačních systémů. I letos se této akce zúčastnili přední odborníci na ICT a informační bezpečnost z České republiky i ze zahraničí a jejich přednášky byly velice zajímavé a hlavně neskutečně přínosné.

Ostatně posuďte sami – James Kasprzak ve své přednášce Jak přežít katastrofu se rozpovídal o tom, co dělat, když začne zemětřesení, rozrazí se dveře a někdo začne střílet, nastane autonehoda či jiná katastrofa.

Jeff Bardin hlavní zpravodajský důstojník pro Treadstone 71 se věnoval kontroverznímu tématu s názvem Aktivní obrana – Útok, protiútok, žoldák či ochránce? Posluchačům se snažil vysvětlit, že v kyberprostoru je nejlepší obranou útok.

Další přednášející se věnovali principům zabezpečení dat v cloudovém prostředí, rozebíraly se hranice mezi soukromím a terorismem. Přednášející se dotkli i dalších ožehavých témat jako sociální sítě a bezpečnost, mobilní technologie a bezpečnost a mnohá další témata spojená s bezpečností a informačními technologiemi.

Mezi přednášejícími se představil za Profinit také Marek Sušický, náš expert na bezpečnost a vizualizaci dat, který se věnoval právě oblasti vizualizace. Podrobněji rozebral, k čemu vizualizace dat slouží, jaké vizualizační techniky se používají a jak může vizualizace pomáhat odhalit podvodné transakce, vazby mezi podezřelými subjekty a další spojitosti, které by při běžném pohledu na hrubá data v tabulkách mohly zůstat skryty.

Pokud jste náhodou tuto konferenci propásli, tak Marek Sušický všechny své zážitky z konference IS2 sepsal do článku, který najdete na jeho LinkedInu. Najdete zde také kompletní informace o proběhlých přednáškách a závěry, které si Marek z konference odnesl.