Dva měsíce po expanzi do Německa mají Manta Tools prvního klienta, hobbymarket OBI

Po vítězství v CzechAcceleratoru, cestě do Sillicon Valley, jednání s investory a úspěšném vstupu na trh v Americe, mají za sebou v Manta Tools další velký milník.

Před necelými dvěma měsíci začal startup s expanzí do Evropy, s primárními cílovými trhy ve Velké Británii a Německu. A již nyní se jim podařilo získat prvního velkého klienta – německou společnost OBI, největší hobbymarket v Evropě a třetí největší hobbymarket na světě vůbec.

„Jsme rádi, že se nám podařilo splnit očekávání a dotáhnout jednání s OBI do úspěšného konce,“ říká Tomáš Krátký, CEO Manta Tools.

„Začali jsme budovat síť ostřílených obchodníků a zapálených partnerů, stejně tak jsme přitlačili na německém marketingu. Hlavním cílem bylo uzavřít první obchod do konce roku 2015. Brzké položení základů nám pomůže urychlit růst a upevnit pozici na trhu.“

O Manta Tools

Manta Tools jsou nástroj pro práci s datovými toky v datových skladech. Umožňuje rozebrat data včetně kódu a následně je dopodrobna zanalyzovat. Zároveň tento nástroj umí sledovat tok dat a umožňuje tak firmám optimalizovat nároky na datové toky a snížit tak náklady na provoz datových skladů.

Manta Tools byly původně vyvíjeny pod hlavičku firmy Profinit, následně byla vyčleněna jako samostatný projekt. Mantě se nepřetržitě věnuje Tomáš Krátký (CEO), Petr Štípek (VP of Business Development) a Honza Andrš (Director of Marketing), Lukáš Hermann (Director of Engineering), Tomáš Fechtner a celý tým vývojářů. O akvizice nových klientů se v USA se stará David M. Pellegrini.