Co dělá Profinit, když není v Profinitu?

Někdo z nás je fanoušek Javy, jiný je odborníkem na datové sklady, někdo by radši jenom back-end, jiní by raději dělali full-stack. Ale po práci se na rozdíly ve frameworcích nehraje, koníčky máme totiž společné.

500 lidí je už celkem velká firma. My z HR občas alespoň potkáme kolegy, když přijdou a potřebují s něčím poradit, ale konzultanti na projektech se s ostatními nemusí potkat jak je rok dlouhý. Přitom chceme znát své nově nastupující kolegy nad rámec jejich odbornosti. Již několik let každý, kdo nastupuje do Profinitu, vyplňuje krátký dotazník (nejen) o tom, co má profesionálně za sebou, ale i co ho baví ve volném čase. Odpovědi zveřejňujeme na náš intranet formou krátkého medailonku.

Část kolegů, které bychom možná potkali naživo až během dalšího teambuildingu, máme tak možnost potkávat mimo pracovní kontext v rámci zájmových skupin. Je to jednoduché: Ten, kdo by chtěl ostatním přiblížit svůj koníček, organizuje svoji skupinku. Aktuálně máme skupinky  pro běh, deskové hry, fotbal, hokej, šachy, kulečník či stolní tenis a dokonce i Profinití kapelu The Bandits. Jelikož jsou zájmové skupinky v Profinitu relativně nové, napadlo nás srovnat jejich zaměření s tím, k čemu se přiznáme v úvodním medailonku.

Nejvíce je v Profinitu sportovců, což odpovídá množství sportovně zaměřených skupinek. Není se čemu divit, že se potřebujeme hýbat, potom co strávíme tolik hodin u počítače. Pak následují umělecky založené duše, co zpívají, fotí, kreslí, zajímají se o filmy a divadlo, šijí a hrají na nejrůznější hudební nástroje. Také rádi cestujeme, jezdíme na výlety a trávíme čas v přírodě. V neposlední řádě nás baví IT, nové technologie a programování. To se určitě v našem oboru dalo čekat, a proto v této oblasti u nás už léta fungují odborné komunity.

Takže co ze srovnání vyplynulo? Koníčky, které si kolegové přináší do Profinitu tu mohou povětšinou i realizovat. Možná by stálo za to přidat cestovatelské přednášky s promítáním fotek. A ještě čekáme, kdo se chopí skupinky vaření a šití. 😉

 

HR & Marketing