ClueMaker nabízí vizualizaci dat pro profesionály

Náš tým, který vyvíjí nástroj pro vizualizaci dat ClueMaker, letos nezahálel. Tento software pro vizuální analýzu dat prošel několika významnými aktualizacemi a stal se z něj dospělý produkt, který snese srovnání s daleko známějšími systémy, jako je například IBM i2 Analyst Notebook nebo řešení od Palantiru.

ClueMaker je nástroj pro vizuální analytiku. Zajišťuje uživatelsky přívětivé dotazování napříč napojenými datovými zdroji a přehledné zobrazení výsledků, včetně časových souvislostí. Pomocí názorného grafického propojení je možné dohledávat další a další související skutečnosti, což usnadňuje například bezpečnostnímu analytikovi utvořit si celkový obraz zkoumaného případu.

Kde přináší ClueMaker největší přínosy?

Vizualizace dokáže odhalit informace skryté v datech. Hlavní oblasti využití vidíme samozřejmě při vyšetřování. Může se jednat o identifikaci pojistných podvodů, podporu práce policie anebo investigativní žurnalistiku (ClueMaker například využívá například Hlídací pes), ale je možné ji využít i pro prověřování svých dodavatelů.

Cluemaker screen

3 hlavní výhody ClueMakeru

1. Množství datových zdrojů, které dokáže zpracovat a vizualizovat

Můžete sloučit až 13 různých datových zdrojů a zobrazit data z nich v jedné aplikaci, v jednom grafu. Kromě dat z Excelu, MySQL a dalších běžných databázových zdrojů jsme nedávno přidali podporu pro Firebird, Hive, Splunk, Netezza, Impala.

2. Jednoduchost používání

Mluvíme tu o nástroji pro vizualizaci dat, a proto je samo sebou, že se ovládá vizuálně tedy prostřednictvím grafického rozhraní. Vnitřní struktura velkých databází je často podřízena technickým a výkonnostním požadavkům na uložení dat a je často jen málo srozumitelná koncovému uživateli. ClueMaker se připojí k DB systému (na začátku je potřeba spojení nakonfigurovat) a uživatel pak už jednoduše pracuje s dostupnými daty.

3. Přístupná cenová politika

Pokud má ve firmě nástroj na vizualizaci dat k dispozici každý, kdo ho potřebuje, a ne jen skupinka několika vybraných, je větší šance, že se v datech najde včas to, co se hledá. Obvykle je limitujícím faktorem cena analytického nástroje. Základní verze ClueMakeru je nabízena za velmi výhodnou cenu a přitom nemá žádná zásadní omezení, takže umožňuje nasazení všude tam, kde je potřeba.

Více informací najdete na webu produktu, kde máte možnost získat i 30denní zkušební verzi.