12. 1. se koná odborný workshop Big Data and Analytics

V úterý 12. 1. 2016 od 8:30 se v sídle společnosti Profinit koná další pracovní snídaně, která navazuje na naši červnovou konferenci na téma big data.

V první části workshopu detailněji podíváme na zkušenosti s platformou Hadoop a vývojem v enginu Spark. V druhé části workshopu se pak budeme více věnovat oblasti modelování a příkladu konkrétních užití big data technologií.

Program celé akce:

  1. Hadoop – svatý grál, nebo noční můra?

Úspora nákladů, rychlejší zpracování, úžasná analytika. To vše skoro zadarmo. A co to realita? Jak to vypadá pod postelí, kam se většina lidí bojí podívat? Můžete s vašim novým Hadoopem porazit tradiční relační databáze? Funguje deklarovaná podpora SQL? Převážně vážně na toto téma popovídá Marek Sušický.

  1. Apache Spark

Apache Spark, jako super rychlý generický engine pro cluster computing zažívá ze všech Hadoop komponent největší rozvoj a adopci. Matěj Holec se z praktického pohledu zaměří na to, jak pro Spark vyvíjet a jakým způsobem ho využívá.

  1. Využití opensource R a komerční IBM SPSS pro Data Science

Prostředí a nástrojů pro pokročilou statistiku a datamining je nespočet. Podíváme se na dvě varianty – co znamená jít cestou open source R a jaké benefity přináší jeden z nejpokročilejších komerčních nástrojů IBM SPSS.

  1. Online Fraud

Petr Paščenko představí zabezpečení online kanálů realizované v prostředí významné české banky. Cílem je odhalit podvodné jednání útočníka, který překoná standardní bezpečnostní opatření. Řešení využívá vytěžování obvyklých vzorců chování uživatelů služby, což spolu s požadavkem na real-time vyhodnocení přináší značné nároky na výkonovou optimalizaci.


 

Kdy: 12. 1. 2016, od 8:30 do 11:00

Kde: Tychonova 2, Praha 6, v sídle Profinitu (nedaleko zastávky metra A – Hradčanská a tramvajové zastávky Královský letohrádek)

Rezervace prosím posílejte do 4. 1. 2016 na adresu: marketing@profinit.eu. Celou pozvánku na tuto akci najdete zde.