101 010 korun na vzdělání dětí z dětských domovů v IT oborech

Obecně prospěšná společnost DEJME DĚTEM ŠANCI, která pomáhá dětem z dětských domovů vstoupit do samostatného života, uspořádala 15. listopadu 2016 v pražském Jalta Boutique hotelu Vánoční charitativní večer. Cílem bylo představit problematiku integrace těchto dětí do společnosti a zároveň je podpořit. Organizaci jako patron pomáhá i společnost Profinit, která podpořila její činnost částkou 101 010 korun.

Částka na charitativním šeku, předaném během slavnostního večera, není náhodná. Je složena z jedniček a nul a symbolizuje binární soustavu. „Profinit jako softwarová firma s radostí přispívá několika nulami a jedničkami na podporu vzdělávání dětí v dětských domovech. Jsem přesvědčen, že v digitální ekonomice, do které tyto děti vstupují, je přístup ke kvalitnímu vzdělání základní podmínkou úspěšného začlenění do společnosti,“ řekl Tomáš Pavlík, ředitel Profinitu, který šek předal.

tomas-pavlik-ceo-profinit-predava-sek

Profinit dlouhodobě spolupracuje s významnými českými a slovenskými univerzitami v ICT oboru a cíleně se tak stará o kvalitu technického vzdělávání a propojení univerzit s průmyslem. Lidé z naší firmy přednášejí na katedrách, jsme partnery řady univerzit, které podporujeme, a naším velkým počinem je soutěž IT SPY. Snažíme se podporovat nejen studenty vysokých škol, ale také děti z dětských domovů. Rádi bychom je motivovali k nalezení takové práce, která je bude v dospělém životě opravdu bavit.